پرونده مرتضوی سیاه در سیاه

دیشب داشتم فکر می کردم وب نویسان باید در برابر این فشار برای حذف شدن خود مقاومت کنند. باید در مقابل کسانی که به زور می خواهند چرخ زمان را به عقب برگردانند بایستند. باید از کسانی که در پروسه اعتراف گیری روان شان پریشان می شود دفاع کنند و در کنار آنها بایستند. امروز مهمترین کار ما پس زدن چیزهایی است که در شان خود و در شان آدمی نمی دانیم. کشتن چراغ ارتباط ما خاموش کردن چراغ حیات انسانی ماست. حق ارتباط و حق گفت و گو بزرگترین حق آدمی است. قاضی مرتضوی ها با پرونده سیاه شان -که قتل و لاپوشانی قتل زهرا کاظمی تنها یک نمونه از آن است- با تاریکی و خاموشی و دسیسه خوگرند. ما دوستار صراحت و روشنی هستیم. امروز دفاع از حق گفت و گو و دست رد زدن به سینه خادمان  تاریکی اخلاقی ترین کار ماست. ما می توانیم. بلند کردن صدامان طبیعی ترین کاری است که می توانیم کرد. تا بدانند با خفه کردن مختاری و تیغ آجین کردن فروهرها و اعتراف گرفتن های رسوا و شکستن قلم ها نمی توانند صدای جماعت عظیمی را خفه کنند که تنها حرفشان برخورداری از “حق طبیعی” زندگی و گفت و گو و انتخاب آزاد است. من به تاسی از درخشان و الپر و معروفی و همه دیگر دوستاران صراحت پرونده مرتضوی را اینجا ثبت می کنم تا یادمان نرود که چه کسی و چه روشی را نمی خواهیم و دون شان خود می دانیم و آن را بر پشتیبانان نهاناشکار مرتضوی ها تحمیل خواهیم کرد. صبح نزدیک است:  

کشتی با کله گنده ها

 ۰۱  نخستین بار بهار امسال آقای علی‌رضا علوی تبار با اتهام اداره “سایت امروز” به دادستانی تهران احضار شد. وی از مدیریت سایت اظهار بی‌ اطلاعی کرد.


۰۲ در اوایل تابستان ۸۳ آقای سید مصطفی تاج زاده در ملاقات با وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات و معاون وی به نماینده قوه قضائیه در کمیته سه نفره فیلترینگ اعلام کرد مدیریت سایت امروز به عهده اوست و درباره فیلترینگ سایت امروز هشدار داد.


۰۳ در اواسط مرداد ماه یکی از مرتبطین سازمان مجاهدین انقلاب آقای وطن‌خواه که در زمینه جذب آگهی تجاری برای سایت امروز فعالیت می‌کرد، بازداشت شد. سپس آقای مسعود قریشی، مسئول فنی سایت امروز در دفتر سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی دستگیر شد.


۰۴ آقایان وطن‌خواه و قریشی یک هفته در قرارگاه فاتب واقع در پشت مترو میرداماد همراه شخصی به نام اخوان در بازداشت به سر بردند. آقای اخوان مدیر شرکتی به نام نوژان است که آقای وطن‌خواه برای ایشان کار می‌کرد.


۰۵ پس از چند روز شعبه ۷ بازرسی کارکنان دولت مستقر در ساختمان دادستانی در میدان ارک برای هر سه متهم پرونده (اخوان، قریشی و وطن‌خواه) قرار وثیقه (به ترتیب ۲۰ میلیون، ۵ میلیون و ۱۰ میلیون) صادر کرد.


۰۶ به علت نسبت فامیلی دور آقای اخوان با آقای مرتضوی دادستان تهران، او با وثیقه گذاشتن ۲۰ میلیون تومان آزاد شد.


۰۷ پس از چند روز آقایان قریش و وطن خواه با امضاء سندی که توسط فرمانده بازداشتگاه تنظیم شده بود، به اطلاعات ناجا تحویل شدند و با چشمبند به بازداشتگاه مخفی برده شدند.

نماینده ویژه قتل های زنجیره ای


۰۸ پس از چند روز بازجویی از آقایان قریشی و وطن‌خواه در محل بازداشتگاه مخفی، آن دو را برای بازجویی‌های فنی به اداره اماکن نیروی انتظامی در خیابان مطهری می‌برند. در آنجا شخصی که خود را نماینده ویژه قاضی مرتضوی می‌نامد به عنوان بازجوی فنی پرونده، متهمان را بازجویی می‌کند. این شخص که از متهمان بعدی پرونده نیز بازجویی کرد (آقای پیام فضلی نژاد) متهمان را به سرانجامی مشابه مقتولان پرونده قتل‌های زنجیره ای تهدید می‌کرد تا با ایجاد ارعاب در متهمان همکاری بازداشت شدگان را جلب کند.


۰۹ بعد از بازجویی‌های پیام فضلی نژاد، آقای اخوان متهم این پرونده که با قید ۲۰ میلیون تومان وثیقه آزاد شده بود،‌ در دادستانی حضور یافت و به همراه پیام فضلی نژاد و شخص دیگری که از همکاران آقای اخوان بود و با همراهی بازجوی اصلی پرونده که خود را کشاورز می‌نامید به بازجویی از آقای قریشی پرداختند و کماکان به تهدیدهای خود ادامه دادند.


موج دوم

۰۱۰ تیم آقای اخوان با اطلاعاتی که در اینترنت در مورد شرکت‌های ثبت کننده دامین سایت‌ها موجود بود به سراغ این شرکت‌ها و صاحبان آن رفتند و موج دوم دستگیریها صورت گرفت و افراد زیر دستگیر شدند:


– آقایان امیرحسن کامروا و کیارش قدملی از شرکت میزبان که کار Domin, hosting سایتهای امروز و رویداد (rouydad.info) را عهده دار بودند.


– آقای مانی جوادی و نامزد ایشان که بازاریاب شرکت میزبان به شمار می‌رفتند.


– آقایان فرید ثانی و آرش نادرپور از شرکت پرسان که ثبت دامین سایت رویداد (rouydad.ws) و سرویس hosting این سایت را به مدت سه ماه عهده دار بودند.


– آقای مهدی درایتی که رابط و معرف شرکت پرسان به سایت رویداد بود.


– آقای محمد بلوچستانی که تخصص ایشان تنظیم آنتنهای “دیش” است، برای شرکت پرسان در پروژه هایی که به ارتباطات pzp مربوط می‌شد، فعالیت می‌کرد.


۰۱۱ پس از دستگیری مسئولان شرکتهای مذکور و اعمال فشار به آنان، سرور مشترک سایت امروز و رویداد خاموش شد. پس از حدود دو هفته آقایان کامروا، قدملی و جوادی آزاد شدند.

موج سوم به شیوه قاضی مرتضوی 


۰۱۲ بعد از مدتی موج سوم دستگیری‌های روزنامه نگاران آغاز شد. پروژه‌ای که در زمان دستگیری آقای سینا مطلبی (تقریباً یک سال و نیم پیش) شروع شده بود و کارهای اطلاعاتی این پرونده توسط تیم پیام فضلی نژاد در دفتر فاطمی  آغاز شده بود.


۰۱۳ آقایان شهرام رفیع زاده، بابک غفوری آذر، حنیف مزروعی و سعید مطلبی (پدر سینا مطلبی) در این دوره بازداشت شدند. به غیر از آقای حنیف مزروعی که از روی اعترافات دیگران به علت سفارش دُمین رویداد به مهدی درایتی با حکم جلب دستگیر شد، سایر افراد در ادامه پروژه سرکوبهای قدیمی (دستگیری آقای سینا مطلبی) دستگیر شدند و طبق اطلاعات حاصله، توسط پیام فضلی نژاد از قبل برای آنها پرونده تشکیل شده بود.

فساد، فساد دوست داشتنی


۰۱۴ آقای سعید مطلبی به اتهام فراری دادن پسرش و “همکاری با افراد فاسد در سینمای قبل از انقلاب” مورد بازجویی قرار گرفت. آقایان شهرام رفیع‌زاده و بابک غفوری آذر هم به علت یادداشت نویسی برای سایت گویا بازجویی ‌شدند. طبق گفته‌های متهمان این پرونده تمام تلاشهای بازجو برای معطوف کردن و ارتباط دادن جریانهای اپوزیسیون خارج از کشور به اصلاح طلبان داخلی بود. به همین منظور سعی کردند با اعمال فشار بدنی و روانی در سلولهای انفرادی، آنچه پرورده ذهن هادیان پشت پرده این پرونده بود را در اعترافات متهمین وارد کنند.


۰۱۵ پس از دو هفته سه تن از متهمان (آقایان سعید مطلبی، بابک غفوری آذر و‌ فرید ثانی) آزاد شدند. این حرکت برای کاهش فشارها بود و تا حدود یک ماه بعد نیز کسی بازداشت نشد.


۰۱۶ از نکات جالب در طول این پرونده این بود که بازجویی‌ها هدفمند نبود. آنان بدون هیچ هدفی به دنبال لکه سیاه یا نقطه ضعف می‌گشتند (به گفته یکی از آقایان شخص بازجو به ایشان گفته بود، بالاخره اگر زندگی هر کسی را زیر و رو کنی یک مشکل که بتوان از آن استفاده کرد وجود دارد). برای مثال آقایان درایتی و نادر پورثانی به علت ثبت دامین سایت رویداد دستگیر شدند ولی در تمام مدت به دنبال اعتراف‌گیری از ایشان در مورد استفاده کردن از رانت شخصی و سود شرکتهایشان بودند و حتی در مورد شرکت آلمانی که طرف قرارداد شرکت ایشان بود و با آن ارتباط کاری داشتند بارها گفته شد که شما چه کاره این مملکت هستید که با خارجی‌ها  قرار می‌گذارید و ارتباط دارید. در انتها نیز متهم به راه اندازی شبکه مخابرات موازی شدند!

اسپری و موج چهارم


۰۱۷ موج چهارم دستگیری‌ها، با بازداشت آقای روزبه میرابراهیمی و پس از چندی آقای امید معماریان و خانم ها فرشته قاضی و محبوبه عباسقلی نژاد آغاز شد و آقای جواد تمیمی برای جنجالی کردن این پروژه به آن اضافه شد.


۰۱۸ یکی دیگر از نکات جالب این پرونده آن است که قبل از دستگیری آقای تمیمی (ایشان حدود یکسال قبل توسط وزارت اطلاعات به مدت ۴۵ روز در زندان اوین بازداشت بود و یک پرونده در همین زمینه برای وی باز شده و به قید وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شد) به گفته بازجو مدارک و دلیلی برای بازداشت مجدد او وجود نداشت. به همین دلیل از دیگر متهمان این پرونده خواستند که براساس موضوعاتی که بازجو به آنها می‌دهد، گزارشی تهیه کنند و متن این گزارش‌ها بارها توسط قاضی که دستور بازداشت را صادر می‌کرد تصحیح و دوباره  توسط متهمان بازنویسی شد. براساس این گزارش‌ها آقای تمیمی را دستگیر کردند.


۰۱۹ از رفتارهای غیرقانونی و غیرانسانی دیگری که با متهمان این پرونده صورت گرفت، استفاده از اسپری اشک آور برای ساکت کردن متهمان در ماه مبارک رمضان است. به گفته تعدادی از متهمان این اقدام که از سوی یکی از ضابطان قضایی صورت گرفت چنان ناجوانمردانه و غیرانسانی بود که موجب شد مأموران اطلاعات نیروی انتظامی که پایگاه آنها در اداره اماکن است (این مأمورین مسئولیت انتقال متهمان از بازداشتگاه مخفی به مجتمع قضایی فرودگاه را عهده دار بودند) به مافوق خود گزارش دهند. بازجوی پرونده از متهمان عذرخواهی کرد و از آنان خواست که در ملاقاتهای خود مطلبی در این زمینه بازگو نکنند.

بی شرمی فاسدان


۰۲۰ در ابتدای بازجویی‌ها سعی مسئولان قضایی در چسباندن انگ روابط نامشروع و اعمال خلاف عفت عمومی و یا مسائلی مانند شرب خمر و … به متهمان بود. با اعمال این ترفند سعی در شکستن و خرد کردن شخصیت زندانی‌ها می‌کردند. چنانچه در این گونه مسائل موفق به پیدا کردن نقطه ضعفی می‌شدند به بی‌شرمانه‌ترین حالت شخص را به دستگیری و آزار و اذیت نزدیکان متهمان تهدید می‌کردند.


۰۲۱ اگر وکلا یا خانواده متهمی مصاحبه می‌کردند و خواستار رسیدگی مجامع بین المللی به وضعیت عزیزانشان می‌شدند، سریعاً متهم مورد نظر توسط بازجو به اتاق های بازجویی احضار می‌شد و پس از تهدید در مورد اینکه اینگونه مصاحبه‌ها به صلاحتان نیست و در رأی قاضی مؤثر است، از شخص متهم می‌خواستند در حضور ایشان با بستگان خود تماس بگیرند و از آنها بخواهند از انجام هرگونه مصاحبه که باعث افشای مسائل می‌شود خودداری کنند.


۰۲۲ همانگونه که اعلام شده است نوشته‌ای از بازداشتگاه توسط آقای حنیف مزروعی خارج شده که در آن درخواست‌های هادیان این پروژه مطرح است. این سند مهم که به دستخط بازجوی پرونده مندرج در برگه‌های سربرگ دار بازجویی است گویای روند غلط امور در دادگستری تهران است.

صدبار بنویسید: خانه عنکبوت


۰۲۳ بازجوی پرونده داستان آقای حسین شریعتمداری را در روزنامه کیهان با عنوان “خانه عنکبوت” در همان روز انتشار و به متهمان پرونده می‌دهد و از آنها می‌خواهد آنرا مطالعه کنند و پس از مطالعه از ایشان می‌خواهد که مطالبی مجزا در تأیید این مقاله بنویسند تا آنرا در مطبوعات به انتشار برساند.

به نقل از: امروز 
(تیترها افزوده شده است)

در وب:
این نوشته الپر را هم از دست ندهید: یک فیلترینگ اساسی
علی قدیمی: هجمه به وبلاگستان فارسی!
بی بی سی فارسی: نظارت بر حقوق بشر خواستار محاکمه قاضی مرتضوی شد 
محمد علی ابطحی: حق کسی که بر او ظلم رفته چه می شود؟

مطالب دیگر

استاد فلک دولتمند خال

به لایق شیرعلی خیلی علاقه داشت. در شعر مولوی غرق بود. به نازکی های زندگی مردم خود سخت آگاه بود. گرفتارش بود. میان جنگ و

افسانه هر ملیت یک دولت

صداهای قومیت‌گرایانه در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه شنیده می‌شود؛ صداهایی که رسانه‌ها و سیاست‌های معینی آن را بازتاب می‌دهند و طنین اغراق‌آمیزی به آن