Search
Close this search box.

لوگو از دانیال کشانی
دیگر کسی به فلسطینی ها فکر نمی کند

برای من جالب بود که هیچکدام از سایتهای معتبر فارسی خبر خروج اسرائیل از نوار غزه را منعکس نکرده اند. آنها یا اصلا به این خبر نپرداخته اند یا به آن در صفحات اول خود جایی نداده اند. نمی دانم این را چگونه باید تعبیر کرد. اما از نظر من فقط یک بی اعتنایی غیرقابل توجیه است. مساله فلسطین و اسرائیل بر تمام مسائل خاورمیانه تاثیر می گذارد و بی اعتنایی به آن یعنی بی اعتنایی به سرنوشت ما در منطقه. از میان خبرهای فارسی (انگلیسی که الی ماشاء الله مطلب هست) این خبر ایرنا را به نقل از ایران امروز (تنها سایتی که به موضوع جایی داده است) می آورم و یکی دو مطلب از بی بی سی فارسی و انگلیسی:

ایرنا: دولت اسرائیل روز دوشنبه با ممنوع ساختن دست یابی به شهرک‌های یهودی نشین در اراضی اشغالی و دادن مهلتی ۴٨ ساعته به شهرک نشینان برای ترک داوطلبانه که در غیر آن صورت با زور اخراج می‌شوند، طرح عقب نشینی از “غزه” را به جریان انداخت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از “گذرگاه کیسوفیم” در اسراییل، دادن اخطارهای تخلیه به ٩ هزار شهرک‌نشین در تمام ٢١ شهرک غزه و ۴ شهرک از ١٢٠ شهرک موجود در کرانه باختری در نیمه شب یکشنبه صورت گرفت.
شهرک نشینان تندرو، که بسیاری از آنها وعده داده‌اند که در برابر تخلیه مقاومت خواهند کرد، در تلاشی برای جلوگیری از رسیدن نیروهای امنیتی که قصد داشتند همزمان با آغاز روز با به صدا درآوردن زنگ منازل به ساکنان اعلام کنند که تا روز چهارشنبه باید از این منطقه خارج شوند، در چند مکان موانع موقت ایجاد کردند.

این خروج که فلسطینی‌ها آن را پیروزی خواندند و مخالفان اسراییلی آن را به عنوان تسلیم تقبیح کردند، نشانگر اولین برچیده شدن شهرک‌های یهودی‌نشین از سرزمینی خواهد بود که فلسطینی‌ها خواستار تشکیل یک کشور در آن هستند.

اندکی پس از نیمه‌شب یکشنبه در زیر پرتوهای نورافکن در گذرگاه کیسوفیم در مرز غزه که به شهرک “گوش کاتیف” منتهی می‌شود، ارتش اسرائیل دروازه‌ای را برچید که علامت قرمزی بر روی آن بود که اعلام می‌کرد: “ایست. ورود به نوار غزه و حضور در آنجا طبق قانون ممنوع است!”

درامتداد یک جاده فرعی، جریان پیوسته‌ای از شهرک نشینان و کامیون‌های بارکش حامل اثاثیه، به منظور تبعیت از طرح “آرییل شارون” نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای “رهایی” از درگیری با فلسطینی‌ها، شهرک‌های غزه را ترک می‌کردند.

بر اساس یک توافق‌نامه نادر با “اسراییل”، هفت هزار و ۵٠٠ نیروی امنیتی فلسطین در غزه برای دفاع در برابر حملات احتمالی شبه‌نظامیان در حوالی این شهرک‌های دارای استحکامات به حال آماده باش درآمدند.

بر پایه این گزارش، شبه‌نظامیان فلسطینی آتش‌بسی را که در ماه فوریه به توافق “محمود عباس” رییس حکومت خودگردان فلسطین و اسراییل رسید، تا حد زیادی رعایت کرده‌اند.

نیروهای ارتش اسرائیل قصد دارند که در ساعات آتی در روز جاری به منظور ابلاغ اخطاریه‌های تخلیه، در این شهرک‌ها پراکنده شوند. اما پس از اینکه شهرک‌نشینان اعلام کردند که از ورود نظامی‌ها استقبال نخواهد شد، ارتش اسراییل در یک تلاش آشکار برای جلوگیری از درگیری‌های زودهنگام، اعلام کرد که تصمیم گرفته است تا روز تخلیه وارد ۵ شهرک از این شهرک‌ها که به طور گسترده‌ای به عنوان مقرهای مقاومت تلقی شده‌اند، نشود.

سرتیپ “گای تزور” که ناظر بسته‌شدن کیسوفیم بود به خبرنگاران گفت: “تخمین می‌زنیم که پس از روز ١۶ اوت، بیش از ۵٠ درصد ساکنان گوش کاتیف و (دیگر مناطق شهرک‌نشین) در نوار غزه باقی نمانده باشند.”
صدها تن از شهرک نشینان غزه توافق نامه‌های پرداخت غرامت دولت برای خروج از این شهرک‌ها را امضاء کرده‌اند اما ارتش اسراییل اعلام کرد، ۵ هزار تن از مخالفان تخلیه وارد این شهرکها شده‌اند و بدین ترتیب بر نگرانی‌ها در مورد بروز خشونت دامن زده‌اند.

“آونر شیمونی”، رییس شورای شهرکنشینان غزه، گفت: “ما قطعا کار را برای افرادی که برای بیرون کردن ما می‌آیند، آسان نخواهیم کرد.”

بر اساس شعار “یهودی، یهودی را اخراج نمی‌کند”، رهبران شهرک‌نشینان یک مبارزه احساساتی علیه طرح شارون مبنی بر از بین‌بردن شهرک‌ها در مناطق اشغال شده که به گفته وی ارزش امنیتی کمی برای اسراییل دارد، به راه انداخته‌اند.

فلسطینی‌ها از خروج اسراییلی‌ها از سرزمین‌های اشغال شده در جریان جنگ خاورمیانه در سال ١٩۶٧ ، استقبال می‌کنند ولی در عین حال بیم آن دارند که شارون طرح غزه را به عنوان حیله‌ای برای تحکیم تسلط اسراییل بر بخش اعظم کرانه باختری که در آن ٢٣٠ هزار شهرک‌نشین و ۴/٢ میلیون فلسطینی زندگی می‌کنند، طراحی کرده باشد.

بسیاری از شهرک‌نشینان به ادعایی مربوط به عهد عتیق مبنی بر مالکیت بر غزه و کرانه باختری متوسل می‌شوند. این در حالی است که دادگاه بین‌المللی شهرک‌های اسراییلی را غیرقانونی می‌داند. اسراییلی‌ها این حکم را مورد مناقشه قرار می‌دهند.

دولت قصد دارد که تا روز چهارم سپتامبر از شهرکهای غزه و ۴ شهرک دور از هم در کرانه باختری خارج شود.

نیز:

این گزارش بسیار خواندنی: شهرک نشینان برای تخلیه ۲۵۰ هزار دلار کمک دریافت می کنند
این هم عکسهایی که بیشتر مخالفت شهرک نشینان را تصویر می کند

مطالب دیگر

استاد فلک دولتمند خال

به لایق شیرعلی خیلی علاقه داشت. در شعر مولوی غرق بود. به نازکی های زندگی مردم خود سخت آگاه بود. گرفتارش بود. میان جنگ و

افسانه هر ملیت یک دولت

صداهای قومیت‌گرایانه در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه شنیده می‌شود؛ صداهایی که رسانه‌ها و سیاست‌های معینی آن را بازتاب می‌دهند و طنین اغراق‌آمیزی به آن