ما و آمریکا به روایت وبستان


چند روزی است در بخش موضوعات سیبستان نوشته های مربوط به احتمال درگیری میان آمریکا و ایران را جدا کرده ام: ما و آمریکا. امروز که نوشته درخشان حامد قدوسی را با عنوان “سایه جنگ را دور کنیم” خواندم فکر کردم کار بهتر آن است که در سیبستان قلمدون ویژه ای برای این بحث راه بیندازم و مرتب با مقالات و یادداشت های دیگران تازه و به-روزش کنم. این بی هیچ تردید مهمترین مساله امروز و آینده نزدیک ماست. فعلا بخشی از یادداشت بلند حامد را می گذارم و همه یادداشت کوتاه علی معظمی را و بتدریج این قلمدونی را تکمیل می کنم و با نوشته های دوستان دیده و نادیده روزآمد. اگر مطلب دندانگیری می بیند و می خوانید خبری هم به من بدهید یا آن را در وبلاگ خود بگذارید و لینک آن را در پای این یادداشت؛ یا ای میل کنید به: mehdijami@hotmail.com     

ما دل خوشی از این حکومت نداریم ولی باید سایه جنگ را دور کنیم – حامد قدوسی:
اول از همه بگویم که خیلی‌های ما از این حکومت دلخوشی نداریم. یکی از دست جوانک بسیجی کتک خورده و تحقیر شده، آن‌دیگری از گزینش دانشگاه و اداره رد شده، آزادی‌های انسانی روزمره‌ تک‌تک‌مان پایمال شده، روزنامه‌های مورد علاقه‌مان را توقیف کرده‌اند و سایت‌ها را بسته‌اند و آدم‌ها را ممنوع‌السخن کرده‌اند و بیش‌تر از همه، این‌که خیلی‌هایمان از بی تدبیری هایی که بر این کشور حکم می‌راند به نهایت کلافه‌گی رسیده‌ایم. این‌ها را می‌دانم و فکر کنم کم‌تر کسی دلش برای حفظ این نظام بسوزد ولی این دلیل نمی‌شود که فراموش کنیم که در جنگی که یک طرفش این حکومت است ما هم ممکن است همه چیز‌هایی که در آن خاک به آن دلبستگی داریم را به یک‌باره از دست بدهیم. این جنگ ماجرایی جدی است. دو طرف جنگ مصممند. یک طرف به کشنده‌ترین سلاح‌ها و حرفه‌ای ترین شیوه‌های جنگیدن مجهز است و تاریخ می‌گوید چیزی را جلودار خود برای کسب پیروزی نمی‌داند و طرف دیگر سال‌ها است که در پی چنین فرصتی می‌گردد، به عقایدش سخت ایمان دارد و دلش به سلاح‌هایی خوش است که ظرف این سال‌ها ساخته و خریده است. این جنگ ویران‌گر خواهد بود، طول خواهد کشید، هزاران هزار قربانی خواهد گرفت و همه چیز را در خود خواهد بلعید. از آن‌هایی که خاطره شروع جنگ را در خرمشهر و آبادان لمس کرده‌اند بپرسید تا بتوانید تصور کنید چه بر سر شهرها خواهد آمد. در جنگ بین دو طرف ما قربانی خواهیم شد.


بشارت بوش برای بمباران ایران، ماموریتی از جانب مسیح – علی معظمی:
بعد از اتفاقاتی که رفتنِ همسایه‌مان یکی‌ از آن‌ها بود هنوز قصد نوشتن نداشتم.
اما از بعضی چیزها نمی‌توان گذشت. بعداً شاید بیش‌تر گفتم اما عجالتاً آن‌چه مرا برانگیخته را بخوانید؛
مجله فرانت‌پیج چند روز پیش خبر داد که میلیون‌ها نفر در سراسر ایران با شادمانی از سخن‌رانی “پرزیدنت بوش” (درباره آزاد کردن ما!) استقبال کردند. منبعش را هم خوب است ببینید.

یا ما نمی‌دانیم ایران کجاست یا این سرورانِ آزادی‌بخش مانند همیشه حدی برای وقاحت نمی‌شناسند. و مگر حد هم دارد؟ لحنش را ببینید؛ برای‌تان آشنا نیست؟ مثل لحن “مبشرانه” بعضی‌ها نیست؟

فرقش فقط این است که این بار مبشر ما پرزیدنتی است که تا از عرق‌خوری و سگ‌مستی توبه کرده فهمیده که از طرف خدا مأموریت دارد!

مأموریتی برای بمبارانِ دنیا.

ما می توانیم خطر جنگ را پس بزنیم
این هم یک پتیشن تازه اینترنتی به همت سعید حاتمی و شهلا نویسنده وبلاگ الهه مهر. من هم آن را امضا کرده ام با اینکه معمولا در این نوع کارها دخالت نمی کنم اما در حال حاضر فکر می کنم از هر راهی که دوستداران صلح برای ایران پیشنهاد می کنند باید حمایت کرد. پتیشن های دیگری اگر هست یا نوشته می شود سیبستان را بی خبر نگذارید.  این هم پتیشن قبلی که خطاب به سازمان ملل است: No War in Iran

نمی توان کار را به سرنوشت واگذار کردکورش علیانی:
کورش علیانی هم نگاهی دارد فشرده به خبرها و وبلاگ ها: عبارت attack on Iran را می دهم که گوگل نیوز جست و جو کند. این خبرها را ردیف می کند:

ژنرال اسرائیلی گفت شاید ایالات متحد به ایران حمله کند. پروفاؤند پیجز (انگلیس)


وزیر دفاع اسرائیل هش‌دار داد ایران به توان هسته‌ای نزدیک است. ایندیپندنت


اسرائیل حمله به ایران را نامحتمل ندانست. سیدنی مرنینگ هرالد


بیم حمله‌ی ایالات متحد به ایران فزونی می‌گیرد. نیو ساینتیست


حمله‌ی ایالات متحد به ایران در سال ۲۰۰۷ ایج (استرالیا)


بلر: ایالات متحد نقشه‌ای برای حمله به ایران ندارد. تایمز آو ایندیا


جنگ در ایران پاچه‌ی اقتصاد جهانی را خواهد گرفت. ذس ایز لاندن


چنی از حمله‌ی اسرائیل به ایران سخن می‌گوید. سیدنی مرنینگ هرالد


روزنامه‌نگاران ایرانی-آمریکایی می‌گویند حمله به ایران تنها دمکراسی را خفه خواهد کرد. نیو کلیفرنیا میدیا


اتحادیه‌ی اروپا تهدید ایالات متحد درباره‌ی حمله به ایران را بی‌اهمیت شمرد. گلف دیلی نیوز


بریتانیا طرحی در مقابله با حمله به ایران تهیه می‌کند. خلیج تایمز


چنی: لجام زدن به ایران راس سیاهه‌ی کارهایی است که می‌کنیم. سیدنی مرنینگ هرالد


بسا حمله‌ی ایالات متحد به ایران خطایی بزرگ باشد. گلف دیلی نیوز


ایالات متحد حمله به ایران را می‌سنجد. میل اند گاردین آنلاین (آفریقای جنوبی)

کورش سپس مروری دارد بر نوشته های وبلاگی مجید زهری، سیبستان، ملکوت، حمیرا طاری، جهانگیر، نیک آهنگ کوثر، علی معظمی، حامد قدوسی و الهه مهر و نتیجه می گیرد که وقتش است که هر کس تصمیم اش را بگیرد نمی شود کار را به سرنوشت واگذار کرد. 
 
آخرین خبر: قبل از اینکه بروم بخوابم این لینک تازه را هم بگذارم:
در تماس باشیم: متن نامه کورش علیانی که به رفقا نوشته بود برای اینکه کاری بکنیم حالا به لطف جهانشاه جاوید در سایت ایرانیان قرار گرفته است. اینطوری صدای کورش حالا به همه کسانی که باید برسد می رسد. یک دست مریزاد به جهانشاه! 

مطالب دیگر

استاد فلک دولتمند خال

به لایق شیرعلی خیلی علاقه داشت. در شعر مولوی غرق بود. به نازکی های زندگی مردم خود سخت آگاه بود. گرفتارش بود. میان جنگ و

افسانه هر ملیت یک دولت

صداهای قومیت‌گرایانه در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه شنیده می‌شود؛ صداهایی که رسانه‌ها و سیاست‌های معینی آن را بازتاب می‌دهند و طنین اغراق‌آمیزی به آن