جامعه شناسی سیاسی فسادجامعه شناسی سیاسی فساد: خیلى بعید است که یک مقام عالى رتبه جمهورى اسلامى نداى «زنده باد فساد!» سر دهد. اما این اسم کتاب تازه على ربیعى مشاور سیدمحمد خاتمى رئیس جمهور و از مسئولان دبیرخانه شوراى عالى امنیت ملى است.

 على ربیعى که سال هاى زیادى از عمر سیاسى-حرفه اى خود را با دغدغه هاى امنیتى گذرانده است در حاشیه وظایف کارى اش دریافته که باید ریشه بحران هاى امنیتى را نه فقط در حکومت یا اپوزیسیون که در جامعه جست وجو کرد. پس از کتاب قبلى او که به بررسى شکاف هاى نسلى جامعه ایران در واقعه دوم خرداد مى پرداخت اکنون على ربیعى به جامعه شناسى سیاسى فساد در دولت هاى جهان سوم روى آورده و به بررسى رویکردهاى نظرى و عینى فساد پرداخته است.

فصل اول کتاب به تعریف فساد و فصل دوم به شناسایى فساد در جهان سوم پرداخته است. در فصل مربوط به مطالعات موردى تجربه ۹ کشور بررسى شده است: اکوادور، تانزانیا، آرژانتین، برزیل، هنگ کنگ، سنگاپور، مالزى، نیجریه و ایران. در فصل آخر به راهکارهاى مبارزه با فساد در هفت کشور سنگاپور، هنگ کنگ، بوتسوانا، هندوستان، چین، نیجریه و کره جنوبى توجه شده است.

على ربیعى کتاب را به پدرش تقدیم کرده است: «تقدیم مى کنم به پدرم مرحوم مشهدى الله وردى سوزنبان راه آهن. روزى چند میخ از اموال راه آهن تهران در جیبش به جا مانده بود هنوز سنگینى نگرانى او براى پس بردن میخ ها به انبار راه آهن را با تمام وجود احساس مى کنم.»  (نقل از صفحه آخر شرق، ۱۸ اکتبر)

مطالب دیگر

استاد فلک دولتمند خال

به لایق شیرعلی خیلی علاقه داشت. در شعر مولوی غرق بود. به نازکی های زندگی مردم خود سخت آگاه بود. گرفتارش بود. میان جنگ و

افسانه هر ملیت یک دولت

صداهای قومیت‌گرایانه در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه شنیده می‌شود؛ صداهایی که رسانه‌ها و سیاست‌های معینی آن را بازتاب می‌دهند و طنین اغراق‌آمیزی به آن