ایران دچار ملوک الطوایفی است

فعلا در حد نقل می گذارم و می گذرم. رفسنجانی در تازه ترین اظهار نظر خود جامعه را دچار آفت ملوک الطوایفی دانسته است:

وضعیت ملوک الطوایفى در کشور پایان مى یابد
۱۶ اردیبهشت ۱۳۸۴ شرق آن لاین :
هاشمى رفسنجانى عصر روز پنجشنبه در دیدار فعالان انتخاباتى ستاد سید محمد خاتمى (دور هشتم) اعلام کرد در دو سه روز آینده به تصمیم مى رسم و همه چیز روشن مى شود. هاشمى رفسنجانى در پاسخ به دعوت از وى جهت حضور در انتخابات گفت: من براى مصلحت کشور و نظام لحظه ها را غنیمت مى شمارم تا بلکه وضعیت ملوک الطوایفى خاتمه یابد. هاشمى اظهار داشت : انسداد سیاسى به هیچ وجه براى کشور راهگشا نیست بلکه فضاى باز سیاسى با رعایت نظم و انضباط ضرورى است.

به نظرم مانیفست هاشمی در همین دو جمله خلاصه شده است. تحلیل آن بماند تا بعد که حالیا بسیار دیر وقت است. من با اصل تحلیل او که به نظرم جامعه ایران را خوب می شناسد موافقم. اما نکته اصلی این است که تا چه حد ملوک الطوایفی ما ابعاد ساختاری دارد. این مثل ماجرای اقتصاد نفتی است. ساختار اقتصاد که نفتی شد تغییرش با تعویض رئیس جمهور بعید است. ولی من در سطور سپید این جملات چیزهای دیگری می خوانم. شرحش بماند. این را یادداشتی تلقی کنید برای اینکه دنبال کردن ماجرا را فراموش نکنیم.

مطالب دیگر

استاد فلک دولتمند خال

به لایق شیرعلی خیلی علاقه داشت. در شعر مولوی غرق بود. به نازکی های زندگی مردم خود سخت آگاه بود. گرفتارش بود. میان جنگ و

افسانه هر ملیت یک دولت

صداهای قومیت‌گرایانه در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه شنیده می‌شود؛ صداهایی که رسانه‌ها و سیاست‌های معینی آن را بازتاب می‌دهند و طنین اغراق‌آمیزی به آن