Search
Close this search box.
اکبر گنجی: “آقای خامنه ای باید برود”

اکبر گنجی، روزنامه نگار زندانی که هم اکنون در اعتصاب غذا به سر می برد، خواستار برکناری آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، از قدرت شده است.

آقای گنجی در نامه ای به آیت الله حسینعلی منتظری، از روحانیون بلند پایه ناراضی در ایران، که در روز جمعه (۳۱/۴/۸۴) نوشته شده، گفته است که مشکل ایران با زوال اندیشه ولایت فقیه و رفتن مصداقش حل خواهد شد.

این نامه در چند سایت اینترنتی منتشر شده و خانم معصومه شفیعی، همسر آقای گنجی، در گفتگویی با بی بی سی صحت آن را تایید کرده است.

این اولین بار است که یک چهره معروف سیاسی در داخل کشور چنین صریح خواستار برکناری آیت الله خامنه ای از قدرت شده است.

اکبر گنجی ضمن اشاره به اینکه در سیاست دموکراتیک باید با شفافیت صحبت کرد، تاکید می کند همانطور که آیت الله خمینی می گفت “شاه باید برود”، اینک هم با صراحت و روشنی تمام باید گفت که “آقای خامنه ای با ید برود”.

او در گذشته نیز انتقاداتی را در باره روش حکومت آیت الله خامنه ای مطرح کرده بود ولی هیچگاه علنا خواستار عزل او از قدرت نشده بود.

آقای گنجی در نامه خود که خطاب به آیت الله منتظری نوشته شده، از آیت الله خامنه ای به عنوان “حاکم خودکامه” نام می برد و تاکید می کند که نظام ولایت فقیه در ایران عملا به یک نظام سلطنتی تبدیل شده و اصلی ترین مساله سیاسی ایران را همین به گفته او نظام سلطانی می داند.

آقای گنجی یاد آور می شود که آیت الله منتظری سعی کرده که ولایت فقیه را به “نظارت فقیه” تقلیل دهد تا شاید گره از کار فروبسته جمهوری اسلامی بگشاید.

ولی او تاکید می کند که ولایت فقیه در عمل به گفته او چهره غیر انسانی خود را عیان ساخته و از این رو تنها راه برون رفت از مشکلات را زوال اندیشه ولایت فقیه و رفتن مصداق آن می بیند.

بخشی از گزارش صادق صبا برای بی بی سی  

نیز:
گنجی از زیر عمل جراحی زنده بیرون نخواهد آمد چون بدنش پس از ۴۰ روز اعتصاب غذا آماده داروی بیهوشی نیست ولی قاضی دستور به جراحی داده است.

مطالب دیگر

استاد فلک دولتمند خال

به لایق شیرعلی خیلی علاقه داشت. در شعر مولوی غرق بود. به نازکی های زندگی مردم خود سخت آگاه بود. گرفتارش بود. میان جنگ و

افسانه هر ملیت یک دولت

صداهای قومیت‌گرایانه در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه شنیده می‌شود؛ صداهایی که رسانه‌ها و سیاست‌های معینی آن را بازتاب می‌دهند و طنین اغراق‌آمیزی به آن