Search
Close this search box.

شاخه زرین (پژوهشی در جادو و دین) نوشته جیمز جرج فریزر، ویرایش و مقدمه: رابرت فریزر، مترجم: کاظم فیروزمند ،۸۶۱ص، جلد سخت، تهران: انتشارات آگاه، ۲۰۰۴، چاپ اول. کتاب «شاخه زرین»، یک پژوهش فرهنگی و تطبیقی وسیع در اسطوره و دین است. مولف آن، «جیمز جرج فریزر»، اگر چه وابسته و معتقد به ارزش های سنتی جامعه بریتانیاست و تربیت و تحصیلات عمیق کلاسیک دارد، آن جا که دین را چون پدیده ای فرهنگی، و نه در متن الهیات، بررسی می کند، مدرنیست است. انتشار این کتاب در اوایل قرن بیستم، تحولی بزرگ در نگرش مطلق بینانه جامعه ویکتوریایی انگلستان پدید آورد. «شاخه زرین»،‌اثری دوران ساز است. (نقل از سایت کتاب ایران فرهنگ)

شاخه زرین حقیقتا اثری دورانساز است. در عالم خودش( یعنی اسطوره شناسی تطبیقی) مثل کاپیتال مارکس است و تکامل انواع داروین. دست مترجم و ناشر مریزاد که همت بلند کرده اند در انتشار آن. وقتی در سالهای بیست عمر بودم چقدر می خواستم این کتاب را بخوانم و ترجمه ای از آن نبود. خوش به حال بیست سالگان امروز. اما وقتی فکر می کنم می بینم اگر ما همه آثار دورانساز را با همین سرعت یعنی تقریبا پس از صد سال از انتشارشان ترجمه کنیم چه شاهکاری خواهد شد! ( چاپ اول دوجلدی: ۱۸۹۰ و چاپ بازنگریسته تک جلدی: ۱۹۲۲)

مطالب دیگر

استاد فلک دولتمند خال

به لایق شیرعلی خیلی علاقه داشت. در شعر مولوی غرق بود. به نازکی های زندگی مردم خود سخت آگاه بود. گرفتارش بود. میان جنگ و

افسانه هر ملیت یک دولت

صداهای قومیت‌گرایانه در ماه‌های اخیر بیشتر از همیشه شنیده می‌شود؛ صداهایی که رسانه‌ها و سیاست‌های معینی آن را بازتاب می‌دهند و طنین اغراق‌آمیزی به آن